HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...és visszatérünk hozzátok." (I.Móz 22,5)

2013.07.05. 10:19 esmondta

Ábrahám azért megy, mert azt kérte tőle Isten, hogy áldozza fel a fiát, mégis azt mondja, hogy együtt fognak visszatérni. Ábrahám azt is tudta, hogy Isten azt ígérte, hogy ez által a fiú által áldja meg. Olyan mintha, ha azt mondaná, hogy elmegy, hogy feláldozza a fiát, mert Isten ezt kérte, de hogy ténylegesen mi fog történni, az majd csak ott fog kiderülni. Nem dönti el előre, hogy Istennek, mit kell majd csinálnia, hanem meghagyja Őt szabadnak. Isten akarta ezt a fiút, és általa akarja megáldani, akkor majd gondoskodik róla, és valahogyan megoldja ezt is. És Isten tényleg megoldotta. És tényleg mindketten visszatértek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr985391889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esmondta 2016.10.10. 22:58:18

Ábrahám bölcsességét mutatja, hogy nem mondja meg a szolgáknak, hogy mire készül. Így meghagyja szabadnak Istent, hogy azt kérje, amit akar, és önmagát, hogy azt tegye, amit az Úr kér, és ne kelljen utána magyarázkodnia.
süti beállítások módosítása