HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Csak nem én vagyok az, Uram?!" (Mt 26,22)

2014.04.16. 22:34 esmondta

Jézus arról beszél, hogy a barátai közül az egyik elárulja Őt. Azt mondja, hogy valaki, Jézus nem konkretizálja, mert nem erről akar beszélni. Ő nem arról akar beszélni, hogy ki árulja el, hanem Önmagáról. Jézus elmondja a fájdalmát a barátainak. És őket csak egy dolog érdekli, hogy ne ők legyenek az. Az apostolok nem tudnak kilépni abból, hogy önmagukra gondoljanak, hogy rögtön a saját Jézussal való kapcsolatukra reflektáljanak. Egyszerűen nem engedik meg Jézusnak, hogy csak Önmagáról beszéljen, hogy végre Róla legyen szó.

Milyen jó lenne néha elengedni a kényszeres reflexiót, annak keresését, hogy Jézus szavai hogyan vonatkoznak rám, az én életemre, az én Vele való kapcsolatomra, és megengedni Neki, hogy Önmagáról beszéljen, csak úgy. Hogy Ő legyen a középpontban. Ha sikerülne tényleg Rá figyelni, Őt hallgatni, és minden mást elengedni, az Ő személye úgyis áthatná az életünket, a kapcsolatunkat, minket magunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr66044867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása