HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... ne úgy, ahogy én akarom, hanem ahogy Te." (Mt 26,39)

2016.12.05. 22:35 esmondta

Olyan, mintha Jézus akarata nem lenne azonos az Atyja akaratával. Pedig hát, mindkettőjük ugyanaz a Szeretet, ugyanaz a Lélek él bennük. Lehet, hogy Jézus mást akart volna, mint amit az Atya akart?

Talán az Atya sem akarta, hogy meghaljon Jézus, ugyanúgy, ahogy Jézus sem, csak nem volt más lehetőség. Mert mindketten jobban akartak hűek maradni a szeretetükhöz, az irántunk való szeretetükhöz, mint azt, hogy Jézusnak ne kelljen meghalnia, és ez így elkerülhetetlen lett. (Miattunk.) 

Ahogy Jézus kérhette volt az Atyát, hogy adjon tizenkét seregnél is több angyalt, és mentse meg őt, és nem kérte, úgy az Atya sem adta meg magától, bár Jézus kérésére megadta volna.

Inkább úgy olvasom Jézus kérését, mint aki bízik abban, hogy ha lenne rá mód, hogy ne kelljen meghalnia, akkor az Atya megadná neki. És az "ahogy Te akarod", nem annyira azt jelenti, hogy nem úgy, ahogy én, hanem hogy tudom, hogy csak akkor kell meghalnom, csak akkor akarod Te ezt, ha nincs más lehetőség, ha a szereteted meggátol abban, hogy megments engem. És ebben egészen közös az akaratuk: az Atya ezért nem menti meg, és Jézus ezért nem kéri Őt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr712026333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása