HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

„Vegyétek a Szentlelket: akinek megbocsátjátok bűneit…” (Jn 20,22-23)

2017.06.10. 14:19 esmondta

Jézus a Szentlélek odaadásához a megbocsátást köti, mert ez a Szentlélek ajándéka. Megbocsátani valakinek nem emberi, hanem isteni tett. Mi nem is vagyunk képesek rá, csak ha Isten megadja nekünk. Jézus Lelke bocsát meg bennünk.

Jézus számára ez olyan fontos, hogy ez az első, amit kiemel a Lélek ajándékai közül, hogy az Ő Lelke képessé tesz minket arra, hogy megbocsátsunk egymásnak. Jézus meg akar ajándékozni minket a Lelkével, és amikor ezt megadja, akkor kiemeli, kihangsúlyozza, hogy ezzel azt adja, hogy meg tudjunk bocsátani. Ez olyan képesség, ez olyan hatalom, ami szabaddá tesz minket. Szabaddá a gonosztól, szabaddá a bűntől. Ez nagyon nagy ajándék, Jézusnak, és az Ő Lelkének az ajándéka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr2812583815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása