HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

„Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön…” (Mt 28,18)

2017.06.23. 09:51 esmondta

Jézus ott áll sebhelyekkel a kezein és sebhellyel a szívén, és azt mondja, hogy Neki adatott minden hatalom. És talán csak így, csak meghalva és feltámadva, csak a sebhelyeivel tudja hitelesen elmondani, hogy Övé minden hatalom. A sebhelyei, a halála mutatja, hogy az Ő hatalma igazi hatalom, és túlvan a megengedi/nem-engedi-meg kategóriákon. Isten az Atyában megengedte, hogy bántsuk és megöljük a Fiát, akit szeretett, Jézusban pedig megengedte, hogy megöljük Önmagát. Ha ez Neki belefért, akkor bármi belefér. Ha Istennek nem karcolta meg a hatalmát, az erejét, az irántunk való jóakaratát az, hogy Jézusban megöltük Őt, akkor semmi sem tudja ezt elérni.

Jézus kapott minden hatalmat, és a sebhelyei mutatják meg, hogy hogy él vele, hogy ez valójában mit jelent.

Jézusé minden hatalom, és a sebei mutatják meg, hogy minden gonoszságon keresztül az Ő szeretete ragyog át. Hogy minden rossz, minden bűn végül is csak azt mutatja meg, hogy Isten mennyire jó, és mennyire szeret minket. Jézus ott áll a halála után, és megmutatja, hogy nincs semmi, ami erősebb Nála, ami erősebb lenne, mint az irántunk való szeretete.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr6212615461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása