HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Ezt felelték neki..." (Mt 21,41)

2017.10.11. 23:25 esmondta

Jézus amikor a gonosz szőlőmunkásokról mond példázatot, nem fejezi be a példázatot, hanem (legalábbis Máténál) megkérdezi a hallgatóságot, és ők fejezik be a történetet. Ők azt felelték Neki, hogy a gonoszokkal gonoszul elbánik majd. Talán mi is ezt válaszolnánk, mert ez lenne igazságos, vagy jogos, vagy logikus. Ám ha Jézus egy pár mondattal korábban, például a szolgák megölése után kérdezte volna meg, hogy akkor most mit tesz a gazda, biztos nem válaszolták volna azt, hogy elküldi a fiát. Talán senki nem gondolná, hogy jó ötlet a szolgák megverése, megölése után a fiát odaküldeni, de a gazda így gondolta, és így tett. Ő mást gondolt logikusnak.

Jézus, miután megöltük, eljött hozzánk megint, de nem bánt el a gonoszokkal. Senkivel nem bánt el. Senkit nem bántott.

Jézus, mondd, amikor az Atyád eljön, mit tesz majd velünk, akik bántottunk Téged és a Tieidet! Hogy fejezi be Ő a történetet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr1612955449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása