HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... és mondta neki: ha akarod, meg tudsz tisztítani engem. És megesett rajta a szíve, kinyújtotta a kezét, megérintette őt és mondta neki: akarom. Tisztulj meg!" (Márk 1, 41)

2010.01.14. 13:52 esmondta

"meg tudsz tisztítani":

úgy is fordíthatnánk, hogy megtisztíthatsz engem. Egyrészt elismeri, hogy Jézus képes rá, másrészt pedig megengedi, hogy meggyógyítsa.

 

"ha akarod":

ha akarod, akkor Te megteheted, mert van hatamad hozzá, és ha akarod, akkor most Veled egyetértésben megengedem Neked, hogy meggyógyíts.

Milyen alázat és milyen bizalom: tudom, hogy Te meg tudod tenni, megengedem Neked, de Rád bízom, tedd meg, (de csak) ha akarod.

 

"megesett rajta a szíve":

együtt érzett vele.

 

"kinyújtotta a kezét, megérintette őt":

Jézus közel engedi magához, először érzelmileg, és megesik rajta a szíve, együtt érez vele, és aztán fizikálisan is közelebb lép hozzá, megérinti őt. Ez a beteg leprás volt. Nem okos dolog megérinteni egy leprást. Jézus nem a betegséget látja, nem egy beteget lát, hanem a személyt látja, aki nyitott Felé, aki bizalommal fordult Felé, aki hisz Benne és engedélyt ad Neki, hogy meggyógyítsa. Közel engedte magához Jézust. Jézus a beteg nyitotságát az Ő személyességével és nyitottságával, intimitásával viszonozza.

 

"akarom":

Jézus a mi oldalunkon áll, mellettünk áll. Azt akarja, hogy boldogok legyünk. Minket lát és nem a betegségeinket, bajainkat. Meg akar érinteni minket, és közel akar jönni hozzánk. Velünk akar lenni. (Immánu-Él.) Minket akar, úgy, ahogy vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr31671905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása