HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"és legyünk mi is olyanok, mint az összes nép, és ítéljen minket királyunk, és járjon előttünk, és harcolja meg harcainkat." (I. Sám 8, 20)

2010.01.16. 00:24 esmondta

Izrael királyt akar, hogy olyan legyen, mint a többi nép. Nem akar kilógni a sorból. Nem akar másmilyen lenni. Királyt akar, aki megmondja mi a jó és mi a rossz. Királyt akar, aki megmutatja merre menjen. Egy királyt akar, aki megharcolja helyette harcait.

Isten barát akar lenni. Barát, akivel személyesen lehet beszélni ("és megmondta azokat az Úr füleibe" I. Sám 8, 21). Barát, aki elől nem kell elbújni akkor sem, ha rosszat teszünk ("Hol vagy?" I. Móz 3, 9). Barát, akivel együtt lehet menni az úton ("És Istennel járt Hénok" I. Móz 5, 24). Barát, aki nem helyettünk, de velünk harcol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr101675971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása