HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... mert az ember a szemek szerint lát, az Úr pedig a szív szerint lát." (1 Sám 16, 7)

2010.01.19. 23:59 esmondta

Nehéz lefordítani a héberből "szemek szerint", illetve "szív szerint". A történetbeli jelentése mégis egyértelmű: az ember a külsőt nézi, Isten pedig a belsőt. Azaz az ember azt nézi, amit a szemeivel lát, azaz a külsőt, Isten pedig azt, amit a szívével: minket!

 

Isten nem tud minket tárgyilagosan a szemével nézni, csak a szívével. Nem csupán a külsőnk érdekli, nem csak a még felvállalt dolgaink, nem a szerepeink, mi érdekeljük Őt, úgy, ahogy vagyunk. Az Isten minket lát, de nem kell félnünk Tőle. Nem kell szégyelnünk magunk Előtte, és nem kell elbújnunk Előle, mert nem a szemével néz minket, hanem a szívével.  Nem kell tökéletesnek lennünk, hogy az Úr kedvét lelje bennünk, mint ahogy meg van írva: "Fekete vagyok, de szép" (Én 1, 5).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr751686372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása