HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... hogy vele legyenek..." (Mk 3, 14)

2010.01.22. 23:14 esmondta

Jézus arra hívja az apostolait, hogy Vele legyenek. Van olyan fordítás, ami azt mondja, hogy Vele tartstanak, hogy együtt járjanak Vele. Jézus arra hív, hogy "járjunk vele". Abban az értelemben, hogy ez elköteleződés, minden tevékenységet átható.

Jézus nem azt akarja, hogy mondjunk le az álmainkról, a vágyainkról, az elképzeléseinkről. Azt kéri, hogy vonjuk be az életünkbe. Hogy osszuk meg Vele az álmainkat, vágyainkat, az elképzeléseinket. És adjunk esélyt arra, hogy Ő is megoszthassa velünk az Övéit. A barátunk szeretne lenni. Velünk szeretne lenni. A mi mindennapi életünkben.

Két irányú meghívás ez: egyrészt azt jelenti, hogy adjunk helyet Neki a mindennapi dolgainkban, tevékenységeinkben, kapcsolatainkban, az eseményekben. Másrészt pedig, hogy merjünk csak úgy együtt lenni Vele. Azaz, hogy adjak Neki személyes időt arra, hogy velem legyen, és én Vele, hogy együtt legyünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr811694133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása