HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... a vendégek miatt..." (Mk 6, 26)

2010.02.06. 01:56 esmondta

Heródes nem akarta megölni Jánost. Volt benne valami, ami vonzotta őt. Az esküje és a vendégek miatt mégis megteszi. Nem elég bátor felvállni, hogy nem akarja. Nem mer kiállni János mellett, de önmaga mellett sem. Mert akkor mit gondolnak majd róla... Hogy veszi ki magát... Milyen ciki azt mondani, hogy kérj inkább mást...

Heródes meg akar felelni a többieknek. Emiatt a megfelelés kényszere miatt képes felhagyni a saját vágyait, a saját elképzeléseit, és képes elnyomni, megtagadni a lelkiismerete szavát. A szíve szavát - szíve szerint nem ölte volna meg.

Ha azt, hogy mások mit gondolnak rólunk előrébb valónak tartjuk annál, hogy kik vagyunk mi, meghasonlott emberek leszünk. Nem éri meg! Mindig hiányolni fogjuk azokat a dolgokat, amiket megtehettünk volna, csak nem voltunk elég bátrak, és azokat a személyeket, akiket megtarthattunk volna a közelünkben, csak gyávák voltunk hozzá. Isten a szívünkön keresztül beszél hozzánk, merjünk a szívünk szerint tenni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr801733229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása