HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... egész éjszaka erölködtünk, semmit sem fogtunk..." (Lk 5, 5)

2010.02.08. 04:25 esmondta

Péterék egész éjszaka ébren voltak és dolgoztak, eredménytelenül. Semmit sem fogtak. Azzal szembesülnek, hogy minden hiába. Hiába a sok fáradtság, hiába a virrasztás, hiába, hogy megtettek minden tőlük telhetőt. Hogy mindent megtettek, amire képesek voltak. Nem volt elég. Eredménytelen volt a munkájuk. Semmi haszna nem volt. Az egész éjszakás gürcölésnek semmi értelme... Így mossák a hálójukat. Kifáradtan, csüggedten. Ekkor jön Jézus. Ebbe lép be. Akkor akar találkozni Péterrel, amikor azt éli meg, hogy sikertelen, hogy "nem megy", hogy "nem elég".

Jézus nem a sikeres, gazdag, jólmenő, de a megtört, fáradt, kimerült Pétert látogatja meg... Engem látogat meg. És arra a területre lép be, ami nem megy, ami akkor se sikeres, ha sokat küszködöm vele. Amit szégyellek, mert eredménytelen. Amiről nehéz beszélni, mert minden erőlködésem ellenére kevésnek bizonyulok hozzá. Ebbe a csügedtségbe, fáradtságba, reményvesztettségbe lép be az Úr.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr721738236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása