HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... a pusztába, negyven napig kísértve az ördögtől." (Lk 4, 1-2)

2010.02.21. 22:58 esmondta

Jézus kimegy a pusztába, és ott kísérti meg az Ördög. A pusztában kísérti meg. Azon a helyen, ahol Jézus egyedül van. A magányosság helyén kísérti meg Őt.

A Sátán neve a görögben itt azt jelenti, hogy "szétszóró, szétdobáló". Azt akarja a Sátán, hogy az ember egyedül érezze magát a kísértésben. Azt érezze, hogy elhagyatott, hogy egyedül kell szembenéznie a Kísértővel. Azt akarja, hogy váljunk szét az Istentől, és ezt azzal kezdi, hogy el akarja hitetni, hogy Isten nem áll mellettünk, nem a javunkat akarja, hogy nem a legjobbat akarja nekünk, hogy nincs velünk az Isten, hogy nem a mi oldalunkon áll, és nem segít nekünk. Pedig az Isten nem hagy el minket, ahogy nem hagyta el Jézust sem. Miben volt az Atya és a Lélek Jézus segítségére? Hogyan szólt? A Szentírás által. Jézus a Írás szavaiban talált választ és támogatást.

Miben van velünk az Isten a kísértésben? Nemcsak a Szentírásban, nemcsak abban, hogy a Lélek megerősít minket, hanem a kísértettségben is velünk van az Isten. Hiszen Jézusban Ő is megkísértetté lett. Azóta nincs olyan megkísértettség, melyben ne venne részt a mi oldalunkon, melyben ne állna mellettünk. Ne engedjünk a Kísértőnek! Nem vagyunk egyedül! Higgyük el, hogy az Isten velünk levő Isten! A kísértettségben is velünk levő Isten!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr51779633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása