HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Ti mit mondtok, ki vagyok én?" (Mt 15, 16)

2010.02.23. 00:00 esmondta

Te mit mondasz, ki Jézus? Kinek hiszed Őt?

Jézus legfontosabb kérdése állásfoglalásra kényszerít. Lehet olyan választ adni, amitől még úgy élhetünk tovább, ahogy eddig is, ami nem kihívás. Mondhatjuk, hogy Jézus egy bölcs gondolkodó, híres rabbi, megvilágosult ember... Ez mind lehet igaz, de ez nem kötelez minket. Ha viszont a válaszunk az, ami Péteré volt, akkor az nem lehet hatástalan az életünkre. Ha a válaszunk Péter válasza, akkor eszerint is kell élnünk. Ez nem lehet valami mellékes dolog. Ha elhisszük, hogy az élő Isten Fia testté lett, és belépett a világunkba, akkor ez a hit nem hagyhat nyugton minket.

Ha azt mondom, hogy Jézus a Krisztus, az élő Isten Fia, de ez nem hatja át az életem, akkor hazudok. Döntenem kell! Jézus kérdése kihívás. Arra szólít fel, hogy nézzek bele az életembe, hogy merjem megvizsgálni a Vele való kapcsolatomat, és a másokkal valót, hogy lássam meg, hogy kinek mondom Jézust az életemmel, és döntsek, hogy kinek akarom mondani Őt. Kinek akarom tudni Őt az életemben. Döntsem el, hogy ki nekem Jézus, és adjak választ Neki a kapcsolataimban, az életemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr131782703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása