HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Ha Isten Fia vagy, vesd le Magad innen!" (Lk 4, 9)

2010.02.25. 00:05 esmondta

Talán sokkal egyszerűbb is lett volna, nemcsak dicsőségesebb. Lehet, hogy ez tényleg elég lett volna, és mindenki elhiszi, hogy Ő a Krisztus, az élő Isten Fia. Hogy Ő a Messiás, akire vártak. Olyan dicsőséges alászállása lehetett volna Jézusnak, amiben aztán senki sem kételkedik. Persze lehet, hogy hazudik a Sátán. Lehet, hogy nem lett volna elég. Jézus akkor sem ugrott volna le, ha kivételesen igazat mond a Sátán. Egyszerűen mert nem akarja a könnyebb utat választani akkor, ha ez az emberek szabadságába gázol. Jézus nem akarja ránk erőszakolni Magát. Megmutatja Magát nekünk, dicsőségét is, de csak úgy, ha mi is akarjuk. Jézus találkozni akar velünk, de sokkal jobban akarja, hogy mi is akarjunk találkozni Vele. Ha nem akarjuk, nem kényszeríti ránk Magát. Megvár minket. Szólongat, és vár ránk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr791788334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esmondta 2011.03.24. 19:35:21

Más értelmezés:

„vesd le Magad”:
az emberek közé.
A Sátán arra akarja rávenni Jézust, hogy fentről lefelé menjen az emberekhez. És Jézus nem teszi. Ha Jézus, aki hatalmasabb nálunk, nem feljebbvalóként érkezik hozzánk, hanem egyenrangúként, barátként, mennyivel inkább kell nekünk is így közelednünk a többiekhez.

zilahy 2011.03.25. 05:34:49

ez is olyan bátorító! (a nem feljebbvaló...)
süti beállítások módosítása