HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Megharagudott Námán, elment, és mondta: azt gondoltam..." (II. Kir 5, 11)

2010.03.08. 22:41 esmondta

Námán csak úgy tudott meggyógyulni a leprájából, hogy elfogadta, hogy a próféta máshogy gyógyítja meg, mint ahogy ő elképzelte. Elfogadta, hogy nem azt teszi, amit ő előre elgondolt. Nem volt egyszerű. Námán elképzelése egy teljesen korrekt, bevett gyógyítási módszer volt. Elizeus megalázó: ki se megy hozzá, csak üzen neki, és elküldi, hogy fürödjön meg a Jordánban. Nincs ima, nincs kézrátétel. Námánnak el kell fogadnia, hogy a próféta mást csinál, hogy szóba se áll vele, meg se nézi, és hogy egy olyan utolsó folyóba küldi, mint az ő szemében a Jordán. Mégis elment, megtette és meggyógyult.

Nekünk sincs más választásunk. Ha tényleg meg akarunk gyógyulni, ha tovább akarunk lépni, akkor el kell engednünk az elvárásainkat, elképzeléseinket, és azt kell tennünk, amit a lelkiismeretünk mond. Akkor is, ha megalázó, ha nem bevett, ha túl egyszerűnek tűnik, ha úgy tűnik nem elég "vallásos". És kezdjünk el bízni azokban, akiken keresztül szól hozzánk az Isten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr71822737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása