HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Most nincs fejedelmünk, sem prófétánk, sem vezérünk, nincs sem égő-, sem véres, sem étel-, sem illatáldozat, de még hely sem, ahová letegyük első termésünket... Fogadd el megtört szívünket és alázatos lelkünket..." (Dán 3, 38 - 39)

2010.03.10. 00:57 esmondta

Semmink sincs, amit odaadhatnánk, csak ez a tudatunk, ez az elesettségünk, ez a magányunk. Ezt adjuk oda. Az elesettségünket, az elhagyottságunkat, a megalázottságunkat.

Amit a próféta hiánya jelent: az Isten szavának hiányát. Az áldozat hiányát: azt, hogy nem tudunk imádkozni. Az áldozati hely hiányát: a hivő-közösség hiányát.

"Fogadd el megtört szívünket és alázatos lelkünket": fogadj el minket így, ahogy vagyunk: megalázottan, kisemmizve. Mindezek helyett önmagunkat adjuk, ahogy vagyunk. Nem többet, de nem kevesebbet. Fogadj el minket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr431827443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása