HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"A meggyógyult pedig nem tudta, ki az..." (Jn 5, 13)

2010.03.16. 23:58 esmondta

Jézus segít valakinek, meggyógyít valakit, aki azért nem tudott meggyógyulni, mert senki nem volt, aki segítsen. Jézus csak valakivé lesz. Nem mondja el, hogy ki Ő, csak később, mikor újra találkoznak. Itt csak segít neki, teljesen ismeretlenül, személytelenül.

Arra hív Jézus, hogy tudjunk "csak úgy" segíteni, csak segíteni, nem tenni mást. Elengedni mindent, amit még csinálhatnánk, még az evangelizációs lehetőséget is. Egyszerűen csak legyünk jelen, csak lássuk meg a másik ínségét, és csak segítsünk neki. Ez is lehet elég, hozhat gyógyulást.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr491845868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilahy 2010.03.17. 05:40:24

Ez nem jutott eszembe: Jézus a "valaki". JÓ!

Azon gondolkodtam, hogy volt ott egy gyógyulási hely (ma is látható), ahol az ÚR angyala időnkint felkavarja a vizet... és Jézus nem veszi el a hely hitelességét.

esmondta 2010.03.17. 06:57:36

@zilahy:
Tényleg. Ez milyen jó!
süti beállítások módosítása