HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Te vagy az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudja, hogy mi történt ott ezekben a napokban?" (Lk 24, 18)

2010.04.08. 01:13 esmondta

Jézus volt az egyetlen, aki igazán tudta, hogy mi történt Jeruzsálemben a napokban. És mégis megkérdezi őket "Mi?" (Lk 24, 19). Jézus nem arra kíváncsi, hogy ténylegesen mi történt, azt sokkal jobban tudja nálunk, hanem ránk kíváncsi. Arra kíváncsi, hogy velünk mi történt. Hogy mi hogyan éljük meg. Hogy bennünk mi történik. És arra hív, azt kéri, hogy mondjuk el Neki. Nem akar idegen lenni számunkra. Jézus Ránk kíváncsi, mi érdekeljük Őt, velünk akar találkozni, velünk akar beszélgetni. Minket kérdez!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr361903252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esmondta 2010.04.30. 19:35:47

Más értelmezés:

Jeruzsálem az Istennel való találkozás helye. Ha nem akarjuk, hogy Istennel való kapcsolatunkban idegen legyen Jézus, akkor párbeszédben kell maradnunk Vele. El kell mondanunk Neki, mi történt velünk Jeruzsálemben és Jeruzsálemen kívül ezekben a napokban. És Ő meg fog hallgatni, és válaszolni fog, ahogy meg van írva: "Jézus válaszolt és mondta..." (Jn 3, 3)
süti beállítások módosítása