HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Nyolc nap múlva..." (Jn 20,26)

2013.04.07. 23:44 esmondta

Az Úr hat napot váratta Mózest a Sínai-hegyen, és a hetedik napon hívta be Magához, ahogy írva van: "és kiáltott Mózeshez a hetedik nap a felhő közepéből" (II.Móz 24,16). Jézus még ad két nap felkészülési időt Tamásnak, hogy megjelenjen neki.

Nyolc nap múlva jelenik meg neki, ahogy nyolc nap múlva vitte fel a kiválasztott apostolokat, hogy megmutassa nekik dicsőségét, ahogy írva van: "nyolc nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jánost és Jakabot..." (Lk 9,28). Ahogy nekik nyolc napra volt szükségük, hogy meglássák Jézus dicsőségét, úgy Tamásnak is nyolc napra volt szüksége, hogy meg tudja látni Jézus dicsőségét: hogy legyőzte a halált, és az iránta való személyes szeretetét: hogy a kedvéért megjelent nekik még egyszer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr815206501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása