HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... és letelepedett Mamre tölgyesében." (I.Móz 13,18)

2013.06.25. 23:33 esmondta

Isten azt kérte Ábrahámtól, hogy hagyja el a rokonságát: "menj ki a földedről, a rokonságodból és atyád házából!" (I.Móz 12,1) És Ábrahám elindult feleségével és Lóttal. Végül pedig Lóttal is szakítania kell, és ekkor letelepedik Mamre tölgyesében. Ekkor már senkije sem marad a családjából csak a felesége, Sára. De így jut el arra a helyre, ahol Isten meglátogatja őt: "és megmutatta magát az Úr neki Mamre tölgyesében" (I.Móz 18,1).

Isten nem azért kérte Ábrahámot, hogy hagyja el a családját, mert rosszat vagy fájdalmat akart neki, és nem azért kellett elszakadnia még Lóttól is, hanem mert így jutott el oda, hogy vendégül tudta látni az Istent. Isten ezzel szerette volna megajándékozni Ábrahámot, és ezzel a látogatással még sokkal többet adott neki, ahogy megvan írva: "bizony visszatérek hozzád ebben az időszakban, és íme, Sárának fia lesz" (I.Móz 18,10).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr75378176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilahy 2013.06.26. 05:24:12

Ez szép ... Tőle is.
:-)
süti beállítások módosítása