HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... Te Péter vagy, és én erre a kősziklára építem egyházamat..." (Mt 16,18)

2017.03.02. 10:00 esmondta

Hogy beteljesedjen, ami írva van: "ha kőfal ő, építünk rá..." (Én 8,9).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr7812306713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Posterous 2018.01.06. 17:34:12

Jézus a saját beszédét azonosította a kősziklával.
Ahogy levelében írja Péter:  "Akihez járulván, mint élő, az emberektől ugyan megvetett, de Istennél választott, becses kőhöz, Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá..."
Tehát járulva ahhoz a bizonyos becses kőhöz, amit Péter nem magára vonatkoztat, hanem Jézusra, mindenki mást (Jézusban hivőket) pedig élő köveknek, kődaraboknak nevez, amely Krisztusra kell, hogy épüljön. Pál is Jézust nevezi az egyház egyetlen alapjának.
A katolikus egyház Szent Pétert tekinti az alapnak (kőszikla), pedig sem Jézus, sem Máté nem tesz említést arról, hogy Péternek lesz utóda, hogy az utód majd Rómában székel, stb., stb., hogy Krisztus helytartója világi hatalommal fog rendelkezni, semmi nem utal semelyik más versben sem arra a hatalmi építményre, amilyenné a pápaság lett.
A kőszikla (Jézus beszéde) és a szikladarab (ahogy Jézus Pétert nevezi) nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása