HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Isten, hálát adok Neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember ... mint ez a vámos is." (Lk 18, 11)

2010.03.14. 00:08 esmondta

Ez a farizeus tisztában volt a tényekkel. Magára vonatkozóan mindenképp azzal, hogy számára fontos a törvény, amit meg is tart. Egy igazi vallásos ember volt. Mi a baj vele mégis? Miért nem nyer megigazulást? Talán nem lenne rá szüksége?

Nagyon is szüksége lenne rá. Az a baj, hogy minden vallásosságát, és vallási cselekedetét védőbástyaként tolja maga előtt. Önmaga és az Isten között. Nem vállalja a rizikót, hogy a tettei mögé nézzen, hogy az előírások mögötti értelmet keresse, hogy ne a törvényeknek akarjon megfelelni, hanem Őt keresse, akit minden előírás megcéloz. A törvény teljesítésével van elfoglalva. Eszerint nézi önmagát és a környezetét is. És ezt várja el Istentől is: ebbe segítse, és ennek teljesítését ismerje el neki. Holott ha lenne bátorsága kilépni a törvények falai közül, ha elengedné kicsit az előírások betartásának szigorú mércéjét, ha csak egyszer is venné a fáradságot, a bátorságot, és odafigyelne az Istenre, ha egyszer is engedné Őt Magát szóhoz jutni, akkor lenne esélye meghallani, hogy mit válaszol neki az Isten: "irgalmasságot kívánok és nem áldozatot, Isten ismeretét inkább, mint égőáldozatot" (Oz 6, 6).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr121837927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása