HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... megzavart minket: hajnalban a sírnál voltak..." (Lk 24, 22)

2010.04.15. 07:33 esmondta

A görögből úgy is lehetne fordítani, hogy 'kizökkentett minket'. Mindenképp valami olyan történt velük, ami a jól megépített elképzeléseikbe nem illett bele. A tanítványoknak teljesen megalapozott és természetes elképzelésük volt: ha valaki meghalt, az halott. Jézus csak akkor tud találkozni velük, amikor ez az elképzelésük, hogy Jézusnak halottnak kell lennie, kezd bizonytalanná válni. Csak akkor tudta megmutatni Jézus, hogy él, mikor már kezdték elengedni a saját elképzeléseiket, elvárásaikat, a történetük általuk írt befejezését.

Engedjük meg, hogy megzavarjanak minket, hogy kizökkentsenek! Legyünk nyitottak arra, hogy meglássunk mást is! Hogy az Isten megmutathassa, hogy mennyire más, mennyivel több, mint ahogy mi elgondoljuk. Hogy lehessen meglepő, lehessen Önmaga.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr291922600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása