HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... látványra szépet és eledelnek jót..." (Ter 2, 9)

2010.04.16. 22:30 esmondta

Isten nem úgy teremtette meg a világot, hogy minden meglegyen benne, ami szükséges, és emellett még azért szép is legyen. Akkor azt mondaná az Írás eledelnek jót és látványra szépet. Isten túlcsorduló gazdagságát mutatja meg, hogy szépnek teremtette és jónak. Hogy csodáljuk, hogy kedvünk leljük benne. Nem azt akarja, hogy csak ne haljunk éhen, ennél többet akar. Bőséget akar nekünk adni, gazdagságot, ahogy meg van írva: "ettek és jóllaktak" (Mt 14, 20).

És általunk akarja ezt másoknak adni, ahogy meg van írva: "ti adjatok nekik enni" (Mt 14, 16).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr881928130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrcxqj 2010.04.16. 22:43:43

szia esmondta! ez olyan jó, h a bőség visszatérő motívum nálad! számomra ez mindig az életet adó és életet betöltő bőséget jelenti.

esmondta 2010.05.15. 11:02:17

Más értelmezés:

hogy először csodáljuk, hogy döbbenjünk rá a szépségére, hogy elsőként fedezzük fel, lássuk meg a világot, találjuk meg benne a helyünk, és csak utána kezdjük el használni. Mert csak akkor fogjuk helyesen használni, ha rádöbbentünk a világ igazi értékeire és gazdagságára.
süti beállítások módosítása