HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... a jó részt választotta..." (Lk 10, 42)

2010.07.18. 23:23 esmondta

Hogy nemcsak tevékenykedni tud, hanem megállni is, tétlen is tud lenni, ahogy Ábrahám is tevékeny is volt, ahogy meg van írva: "És besietett Ábrahám a sátrába Sárához..." (I Móz 18, 6), és meg is tudott állni, tétlen is tudott lenni, ahogy meg van írva: "és állt felettük a fa alatt, és ettek" (I. Móz 18, 8).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr602159952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esmondta 2014.10.07. 23:21:46

Más értelmezés:
„a jó részt”: önmaga számára jót. Nem Mártával szemben, hanem magának. Nem azt mondja Jézus, hogy Márta rosszat tesz, hanem azt, hogy Mária sem tesz rosszat. Hogy Máriának az a jobb, ha ott ül. Ez nem jelenti azt, hogy Mártának is ez lenne a jobb. Jézus nem várja el Mártától, hogy úgy tegyen, mint Mária, de azt szeretné, hogy Márta se várja el Máriától, hogy úgy viselkedjen, mint ő. Jézus arra tanít, hogy azt tegyük, ami nekünk jobb, és engedjük a másikat is úgy jelen lenni a Jézussal való kapcsolatában, ahogy neki jobb.
süti beállítások módosítása