HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"A gazdag nehezen megy be a Mennyek országába." (Mt 19, 23)

2010.08.17. 20:52 esmondta

De bejuthat, ha elhiszi, hogy nem önmagáért, nem a gazdagsága miatt mehet be, hanem Isten kegyelméből. Mert ez a gazdagság nem csak anyagi gazdagságot jelent, hanem lelki, szellemi gazdagságot is. Mindenki gazdag, aki bármiféle értékkel rendelkezik, nem csak az anyagi javakkal. Minden értéket, minden gazdagságot el kell tudnunk engedni, ahogy meg van írva: "mi mindent elhagytunk" (Mt 19, 27). Mit jelent mindent elhagyni? Megérteni, hogy minden értékeink, mindenfajta gazdagságunk ellenére sem tudunk bejutni a Mennyek Országába, hogy nekünk lehetetlen, csak Istennek lehetséges.

El kell engednünk minden gazdagságunkat, minden kincsünket, és Isten gazdagságára kell figyelnünk, Benne kell gazdagodnunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr382228909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása