HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... és nem teszitek, amit mondok." (Lk 6, 46)

2010.09.11. 23:32 esmondta

Jézus hozzászól az életünkhöz, és ad választ a kérdéseinkre, és segít megtalálni a legjobb utat. De a mi feladatunk megtalálni a válaszát, felfedezni, hogy hogyan beszél hozzánk és mit mond. És a mi feladatunk megtenni (vagy átbeszélni Vele).

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr742289560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrcxqj 2010.09.17. 07:45:43

Ha nekem "feladatom" lenne megtenni, amit Jézus mond és "feladatom" lenne, hogy felfedezzem válaszait az életemet mozgató kérdésekre, azt hiszem úgy érezném magam, mint egy hadseregben... Azért viszont nagyon hálás vagyok, hogy "lehetőségem van arra", hogy Rá figyeljek, hogy próbáljam meghallani azt amire hív, hogy folyamatos kapcsolatban legyek Vele és lehetőségem van arra, hogy mindezzel összhangban próbáljak élni.

esmondta 2010.09.21. 18:01:33

Volt, aki úgy érezte, szentté is avatták, pedig 'katonákat' nevelt Jézusnak. Mindenesetre személyes tapasztalatom szerint azóta is sokakat segített az írása, a gondolatai. Azt mondják róla, háromszor látta a Szűzanyát, de egyesek szerint csak az éhségtől ;)

Feladat: inkább rész, mint parancs-teljesítés. Szerintem nem jelent felé-alá rendelt viszonyt.

Nemcsak lehetőségünk van rá, hanem tehetségünk, képességünk és meghívásunk is. Mert Jézus nem úgy beszél, h ne tudnánk megérteni, ugyanakkor mindig kihívó is. Azt akarja, h lépjünk ki, lépjünk tovább. Hogy közeledjünk Felé.

Szerintem nem kell félnünk azoktól a szavaktól, amelyek kötelezettséget (is) sugall(hat)nak. Isten nem csak mosolygós, mindent elfogadó, mindent eltűrő, mindent megbocsátó, de semmibevehető, elutasítható, kizárható, megbántható, megsérthető Isten is, akinek fájdalmat lehet okozni. Igazi fájdalmat. Egy érzékenyszívű, szerető Istenünk van.
Isten gyengédségét, gyengeségét és kiszolgáltatottságát szemlélve 'feladat'-nak nevezni azt a sürgetést, hogy ne utasítsuk vissza nyitottságát, bizalmát, még talán túl finom kifejezés is...

mrcxqj 2010.09.21. 21:19:46

@esmondta: köszönöm, hogy reagáltál.

segített, amit írtál és asszem, tényleg nem kell félni azoktól a szavaktól, amelyek felvillantják, hogy bizony vannak kötelezettségeink is. csakhát mindig ott a kísértés, hogy ezek mellett úgy kényelmesen elsomfordáljunk... szóval tényleg köszi, hogy ezt leírtad.

és további sok sikert a 'feladathoz' :)
süti beállítások módosítása