HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Attól az órától az ő sajátjába fogadta őt a tanítvány." (Jn 19, 27)

2010.09.15. 21:50 esmondta

Mária volt az első, aki az életébe, a testébe, majd Józseffel együtt az otthonába fogadta Jézust. Jézus a kereszten gondoskodik róla, hogy legyen, aki befogadja.

Aki befogadja Jézust az életébe, helyet ad neki a sajátjában, a privát szférájában, arról Jézus gondoskodni fog, még akkor is, ha ez nagyon mély elhagyatottsággal jár együtt. Még akkor is, ha úgy tűnik, úgy gondoskodik, hogy Ő Maga közben elhagy minket. Ne felejtsük el, hogy az Istentől való elhagyatottság érzet Jézus saját élménye is. Így ha azt érezzük is, ha úgy tűnik is, hogy elhagy minket, jelen van, velünk van ebben a szenvedésben is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr832299117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrcxqj 2010.09.17. 07:20:36

hozzám közel áll az az értelmezés, miszerint Mária ott, a kereszt alatt, éli át legmélyebb "elhagyatottságát". Egyszer már átélte, hogy "hét tőr" járja át lelkét. Ott, a kereszt alatt, viszont nem csupán gyermekét veszíti el - amelynél nagyobb gyászt nem tudom, hogy egy anya átélhet-e - hanem át kell élnie azt is, hogy gyermeke helyét valaki más veszi át. Valaki azt mondta egyszer, h ennél mélyebb, fájdalmasabb és vigasztalanabb pont nincs egy anya számára.
süti beállítások módosítása