HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Jézus, emlékezz rám, amikor eljössz a Te országodba!" (Lk 23, 42)

2010.11.21. 23:56 esmondta

Ez egy gonosz ember volt, egy utolsó gazember, aki méltó volt a kereszthalálra. Jézus keresztje alatt pedig vallásos és jó emberek, akik gúnyolják. Ez a gazember pedig meglát valamit Jézusból, felismer valamit, meglátja Jézust.

Mi teszi őt képessé arra, hogy meglássa Jézust?

Az, hogy Jézust látta. Nem voltak elvárásai, nem voltak vallásos elképzelései arról, hogy milyennek kell lennie a Messiásnak, Isten felkentjének. Jézust látta Őt, Magát. Olykor a vallásosságunk, a "lelki előéletünk" elhomályosít minket, félrevezet. Mert előre eldöntjük, hogy milyennek kell lennie az Istennek, hogy milyen szokott lenni, mit szokott mondani, mit szokott kérni. Pedig az Isten soha se ugyanolyan. Mindig kihívó.

Más értelmezés:

Azért látta meg Jézust, mert látta, hogyan szenved, látta a sebeit, ahogy meg van írva: "Én Uram, én Istenem!" (Jn 20, 28)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr792464370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása