HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Mit tegyünk?" (ApCsel 2, 37)

2011.04.26. 20:16 esmondta

Újra és újra felmerül a kérdés: mit tegyünk? Mi a következő lépés? Hogyan tovább?

Péter válasza: térjetek meg, keresztelkedjetek meg, és fogadjátok a Szentlelket!

Azaz:

"térjetek meg": forduljatok Jézushoz. Egyrészt: azt tegyétek, ami közelebb visz Jézushoz, másrészt forduljatok Hozzá a kérdéseitekkel.

"fogadjátok a Szentlelket": ez a végső válasz, mert a Szentlélek az, Aki megmutatja, hogy mit kell tennünk, hogy merre kell tovább lépnünk, ahogy meg van írva: "megtanít titeket mindenre" (Jn 14, 26).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr432857572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prikul 2011.04.27. 23:11:59

Milyen fontos az, hogy az időközönként felmerülő "Mit tegyünk? Mi a következő lépés?" közben észben tartsam: azt tegyem, ami közelebb visz Jézushoz, és forduljak Hozzá a kérdéseimmel. Mert, ha nem is hallom válaszát, vagy nem úgy és akkor adja, amikor s ahogy én azt várom, akkor is észben kell tartanom, hogy semminek nincs értelme, ha nem visz közelebb hozzá. Ugyanakkor bármit tehetek, de csak akkor van értelme, ha figyelek arra, hogy Jézushoz vezessen...
süti beállítások módosítása