HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... Jeruzsálembe megyek nem tudva mi fog történni velem." (ApCsel 20, 22)

2011.06.07. 23:11 esmondta

Pálnak Jeruzsálem az a hely, ahova akkor a Lélek vezeti. Úgy megy oda, hogy nem tudja, mi fog történni, hogy mi vár ott rá. Elengedni az uralmat, az irányítást a jövőnk felett. Megengedni, hogy ne tudjuk, hogy mi vár ránk, hogy mi fog történni, hogy hogy fognak beteljesedni a vágyaink, az álmaink. Elengedni az irányítást, azt, hogy mit akarok, a céljaimat, és arra figyelni, hogy merre vezet a Lélek, akkor is, ha nem tudom, hogy így mi vár majd rám.

Jeruzsálem az Istennel való találkozásunk helye. Vállalnunk kell a bizonytalanságot benne, hogy ez egy igazi, élő kapcsolat lehessen. Vállalnunk kell azt, hogy más történik, mint amit megszoktunk, vagy mint, amit várunk, vagy szeretnénk. Nem megkövetelni az Istentől, hogy mit csináljon, vagy milyen legyen, és elengedni azt, hogy nekünk milyennek kellene lennünk az Istennel szemben. Elengedni az önmagunkkal szembeni elvárásainkat is, és csak hagyni, hogy önmagunk legyünk: az Isten és én. És bármi történhessen velünk, a kapcsoltunkban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr472966191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

natanael83 2011.06.17. 07:05:39

Húú, nagyon jó!Buzdító a tanúságtételed is!:)
süti beállítások módosítása