HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... menj, fedd meg négyszemközt!" (Mt18,15)

2011.09.04. 23:51 esmondta

Nagyon sokat beszélünk másokról, különösen sokat mások hibáiról, bűneiről. Jézus nem arra hív, hogy ezt ne tegyük, nem arra, hogy úgy csináljunk, mintha nem lennének, de arra, hogy ne egymással beszéljük ki a másikat, hanem vele beszéljünk, azzal, aki vétkezik. Négyszemközt.

Jézus azt mondja, hogy menj és fedd meg őt. Hova menjünk? A másikhoz. És ez nem térbeli odamenést jelent elsősorban, hanem lelkit. A görög szöveg azt mondja, hogy magatok között fedd meg őt. Ebben az intimitásban. Csak akkor, amikor megérkeztél hozzá. Jézus nem arra hív, hogy kívülről, távolságtartóan mondjuk ítéletet a másik fölött, hanem arra, hogy menjünk el hozzá, érkezzünk meg az ő realitásába, és oda vigyük el Isten kihívó szeretetét. Ahogy Ő tette, teszi velünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr453203065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása