HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"És elmentek egy másik faluba." (Lk9,56)

2011.09.27. 23:07 esmondta

Jézus nem erőszakoskodik, nem próbálja rávenni a falubelieket, hogy mégis csak fogadják be Őt. Nem magyarázkodik, nem nyűgözi le őket, hanem elmegy, tovább áll. Elfogadja, hogy elutasították. Nem azért mert nem fáj neki, hanem mert nem akarja rájuk kényszeríteni magát. Jézus velünk akar lenni, szeretné, ha befogadnánk őt, de csak akkor marad nálunk, ha mi is ezt akarjuk, ha nem küldjük el őt.

Jézus arra hív, hogy ne erőszakoljuk rá se magunkat, se Jézust másokra. Hogy engedjük meg nekik, hogy máshogy válasszanak, mint ahogy mi a legjobbnak tartanánk.  Hogy még azt is engedjük meg nekik, hogy ne legyenek jók. Még azt is, hogy visszautasítsák Jézust, vagy az Ő tervét. Akkor is, ha ez a mi visszautasításunk is, és akkor is, ha ez nagyon fájó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr863261525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása