HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... mert olyanok voltak, mint a juhok, akiknek nincs pásztoruk." (Mk6,34)

2012.02.04. 23:04 esmondta

Jézus elmegy előlük, hogy egyedül legyen a tanítványaival, és a tömeg utána megy, sőt megelőzi őt. És Jézus nem azt látja, hogy ez a sok ember mást csinált, mint amit Ő szeretett volna, hanem azt látja meg, hogy miért. Jézus nem azt látja, hogy utána mentek, miközben Ő csak előlük ment el, hanem a szükségüket látja meg. Nem a cselekedetüket látja, hanem a személyeket, azt, hogy miért teszik azt, amit tesznek. A magányukat, az ínségüket látja.

Jézus nem arra figyel, hogy nem azt tesszük, amit kér, hanem hogy miért nem. Jézus nyitott arra, hogy meglássa, meghallja az ínségünket, a szükségünket, az elesettségünket, a gyengeségünket, a fájdalmainkat. És Jézus ezzel foglalkozik. Azzal, ami a tetteink mögött van. Velünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr864066899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása