HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...hogy láttalak a fügefa alatt..." (Jn 1,50)

2012.09.30. 02:18 esmondta

Jézus és Nátánáél találkozásának legmegfogóbb momentuma a személyessége. Annyira személyes, annyira intim a kettejük kapcsolata, hogy mi nem is érthetjük. Sokan próbálják megfejteni, hogy mit jelent, hogy Jézus a fügefa alatt látta Nátánáélt, de ezek csak találgatások, csak spekulációk. Ez valami olyan, amit csak ők tudtak, és megőrizték maguknak.

A fügefa alatt-titka emlékeztethet minket arra, hogy amit Jézus személyesen nekünk mond, azt személyesen nekünk mondja, nem kell, hogy mindenkinek ugyanazt mondja, hogy általános érvényű legyen. Vannak dolgok, amiket csak nekem mond el, ami csak a velem való kapcsolatában nyer különleges értelmet. Lehet olyan, amit csak mi értünk. Aminek igazi, mély, személyes jelentését a mi bensőséges kapcsolatunk őrzi, és őrzi meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr64810789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása