HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"Miért böjtölnek...?" (Mk 2,18)

2013.01.21. 23:56 esmondta

Miért böjtölnek János tanítványai, ha Jézus tanítványai nem? Talán az rejlik ebben a kérdésben, hogy böjtölni abszolút érték, hogy muszáj böjtölni az Istennel való találkozáshoz. Így teljesen érthető a kérdés, hogy miért nem böjtölnek Jézus tanítványai. Jézus mintha megfordítaná. Mintha azt mondaná, hogy nem a böjt előzi meg az Isten jelenlétét, hanem a közelségének a hiánya hozza magával az igényt a böjt után. Akkor kezdenek majd böjtölni Jézus tanítványai, amikor azt tapasztalják az életükben, hogy elvétetett az Isten közelsége, hogy Isten nincs úgy vagy annyira jelen az életükben, ahogy szeretnék.

Miért böjtölnek? Vagy miért nem? Ekkor már nem azért fognak böjtölni, mert ez az előírás, vagy ez a vallási elvárás, hanem az Istennel való kapcsolat belső dinamizmusa hozza magával az igényt a böjtre, és Közelségének bőségét.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr615033597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása