HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"És adott az egyiknek három talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak egyet, kinek-kinek képessége szerint." (Mt 25,15)

2013.08.31. 17:35 esmondta

Talán leginkább úgy szoktuk olvasni ezt a részt, hogy többet-kevesebbet ad aszerint, hogy melyik milyen ügyes. Talán lehetne úgyis olvasni, hogy mindenkinek ad, és nem az a fontos, hogy mennyit, hanem hogy a képessége szerint, azaz úgy hogy jól tudja kamatoztatni. Nem a másikhoz viszonyítva ad, hanem a személyhez viszonyítva. Ezt jelenti a képessége. Nem azt, hogy a másikhoz képest milyen, hanem hogy önmagában milyen. Hogy mennyit vagy mit kell kapnia ahhoz, hogy ő, személyesen leginkább gazdagodjon, és így gazdagítsa urát is.

Számomra az a fontos, hogy az Úr személyre szólóan ad, az egyénnek megfelelően, nem a másikhoz képest. És így is kéri számon. Nem a másikhoz viszonyítva, hanem annak a kontextusában, ami én vagyok, amit nekem adott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr355486348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása