HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...elástam..." (Mt 25,25)

2013.09.11. 23:02 esmondta

A talentum valami, amit az Istentől kaptunk, hogy éljünk vele, használjuk fel, és hozzunk ki belőle többet. Vannak, amikre lehetőséget kapunk, amiket ránk bíz az Isten, mégis félünk tőle, félünk attól, hogy nem leszünk elég jók, hogy nem tudjuk eléggé kamatoztatni. Hogy kudarcot fogunk vallani vele. Pont, mint ez a harmadik ember Jézus példázatában. Ezért félelmünkben elássuk. Legkönnyebben talán az időtlenségünkbe: arra, hogy ezzel foglalkozzunk már nincs időnk, nincs energiánk. Vagy kitaláljuk, hogy nem is a mi dolgunk, vagy hogy nem vagyunk elegek a feladathoz.

Jézus ránk bízta a terveit. Ő személyesen ismer minket, és ismeri a határainkat is. A képességeink szerint ad, és bízik bennünk. Talán engedhetünk a bizalmának, hogy erősebb legyen, mint a mi félelmünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr25508239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása