HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...hiszen felismerték Istent, de nem dicsőítették mint Istent, és nem adtak hálát, hanem hiábavalókká lettek gondolataikban, és értetlen szívük elsötétedett." (Róm 1,21)

2013.10.15. 22:52 esmondta

Azaz bár felismerték Istent, ez nem hatotta át őket, nem ért el a szívükig. Nem nyitotta meg őket Isten felé, hogy az Ő nagyságát, fenségét és gondosságát látva dicsőítsék és hálát adjanak Neki, hanem továbbra is csak saját magukkal, csak saját gondolataikkal voltak elfoglalva. Mindannyiunkat, akik az Isten dolgaival foglalkozunk, fenyeget ez a kísértés, hogy ne Istennel Magával legyünk elfoglalva, hanem a saját gondolatainkkal. Hogy ne Istent szemléljük, hanem saját okosságunkat. Hogy nem engedjük meg Istennek, hogy ne csak az értelmünket ejtse ámulatba, hanem megérintse a szívünket, és feloldja benne a sötétséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr715572869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása