HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"De rám megharagudott az Úr miattatok, és megesküdött, hogy nem megyek át a Jordánon, és nem megyek be arra a jó földre..." (V.Móz 4,21)

2013.12.08. 03:55 esmondta

Ez Mózes interpretációja. Mózes úgy gondolja, hogy Isten megbünteti azzal, hogy nem engedi be az ígéret földjére. Mózes negyven napot ült Istennél a Hóreben, ők együtt éltek a pusztában. Minek ment volna be Mózes az ígéret földjére? Fát és virágot látni? Mózesnek nem volt szüksége egy másik földre, egy új földre, amit Isten ad neki, hogy ott találkozzanak, hogy ott éljenek együtt, mert már együtt éltek. Mózesnek nem az volt a következő lépés, hogy letelepszik egy földön, amit Isten ad neki, hanem hogy színről színre találkozik Vele. Mózes szeretett volna bemenni az országba, amit Isten ad neki és a népének. Isten pedig azt adta meg neki, hogy beléphessen az Ő országába. Isten többet akart adni. Nem a földet és a gondoskodását, ezeken már túl voltak, hanem most Önmagát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr115681097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása