HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...Dávidnak, Ábrahám fiának a fia. Ábrahám nemzette Izsákot, Izsák nemzette Jákobot, Jákob nemzette Júdát és testvéreit." (Mt 1,1-2)

2013.12.17. 23:02 esmondta

És így tovább...

Jézus nemzettség táblája nemcsak az élet tovább adásáról szól, hanem Isten ismeretének a tovább adásáról, alakulásáról is. Amikor a neveket olvassuk, akkor az ő személyes, nagyon konkrét Isten-kapcsolatukról szóló történetük is eszünkbe jut. Elsősorban nem az, hogy mit tanultak egymástól, hanem az, hogy ők személyesen hogyan ismerték meg Istent, hogy küzdöttek Vele, hogy álltak ellen Neki stb. Ez a családfa Jézusig nemcsak egy nemzettség történetét sűríti magába, hanem az Isten-ember kapcsolatának alakulását is egészen addig a pontig, amíg Isten átlép az emberi oldalra.

Ezek a nevek a történeteikkel engem arra figyelmeztetnek, hogy nem annyira azzal alakítom a nemzettségem történetét, amit megörököltem Istenről, hanem azzal, amit én személyesen, az Istennel való kapcsolatban megélek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr115697293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása