HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...és nem követte olyan tökéletesen az Urat, mint apja, Dávid." (I.Kir 11,6)

2014.02.13. 22:32 esmondta

Dávid??? Dávid, aki elhozatta magának a szomszéd feleségét, majd inkább megölette a férjet, hogy ki ne derüljön, hogy mástól terhes a felesége? Milyen tökéletességről beszél itt az Írás???

Igaziból nehéz lefordítani a héber szöveget, talán úgy is lehetne fordítani, hogy nem volt olyan teljes az Úr után, mint apja, Dávid. Amit én úgy olvasnék, hogy nem annyira fókuszált Isten felé, mint Dávid, nem annyira vágyakozott Utána. És így nem az válik hangsúlyossá, hogy mit rontott el, hanem az, hogy képes volt arra, hogy felismerje a hibáját, és megtérjen belőle, mert vágyakozott Isten után. Az Isten utáni vágya erősebbnek bizonyult a bűneinél. Azaz Dávid teljessé vált az Isten utáni vágyakozásában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr185813459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása