HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"...és nem látja, hogy jó jön..." (Jer 17,6)

2014.03.20. 22:54 esmondta

Arról mondja ezt, aki elszakad Istentől. Az Istentől való elszakadásnak az a következménye, hogy nem tudja észrevenni a jót. A jót, ami vele történik. Isten éltető szeretete nélkül úgy kiszárad, olyan elveszetté válik, hogy semmi jó nem éri el az "ingerküszöbét". Olyan mélységes magány és szomorúság lehet úrrá rajta, amit nem tud semmi sem betölteni. Így aztán az a jó, ami elér hozzá, sem elég jó ahhoz, hogy örülni tudjon neki, hogy kimozdítsa ebből a szárazságból, ebből a vágyakozásból.

Isten nem azért szeretné, hogy kapcsolatban legyünk Vele, mert ez az elvárás, ez az erkölcsi jó, hanem azért, hogy jó legyen nekünk, és tudjunk örülni mindannak a jónak is, amit még pluszban megkapunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr735871768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása