HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... ők pedig ezt hallva egymás után kimentek..." (Jn 8,9)

2015.11.10. 23:32 esmondta

Nem feltétlenül csupán az őszinte érdeklődés vezette ezeket az embereket Jézushoz, hogy a házasságtörő asszony dolgában kikérjék a véleményét. Nem is olyan könnyen válaszol nekik Jézus. A válasza mégis hat. Egy ember sincs, aki ne látná be, hogy ő is bűnös. Nincs egy se közülük, aki megmagyarázná Jézusnak, hogy azért ő mégsem házasságtörő, hogy azért van különbség, hogy ehhez az asszonyhoz képest azért ő mégsem bűnös. Sok rosszat elmondhatunk azokról, akik Jézust így-úgy tőrbe akarják csalni, de ebben a történetben az is világos, hogy van lelkiismeretük, és képesek hallgatni rá.

Vajon, mi el tudjuk engedni a vádaskodásunkat, ahogy ők megtették? Vajon nekünk eszünkbe jut, amikor mások felett ítéletet mondunk, hogy mi pont ugyanúgy vagyunk bűnösök?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr388069038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása