HTML

esmondta

Ez a blog Szentírási verseket és értelmezéseket tartalmaz.

Linkblog

"... hogy egyek legyenek, mint mi." (Jn 17,11)

2016.01.14. 23:12 esmondta

Isten egysége, Jézus és az Ő Atyjának és a Lelküknek egysége számunkra felfoghatatlan. Mégis lehet, hogy ez az egység megragadható a szeretet irányában. Jézus az Atyát szeretve szereti Önmagát is, és Önmagát szeretve szereti az Atyát. Istenben az önmaga és másik iránti szeretet teljesen egybe simul. Nincs vagy-vagy. Amikor az Atya Jézust szereti, szereti Önmagát is, és amikor Önmagát szereti, szereti Jézust is. 

És Jézus azért imádkozik, hogy mi is egyek legyünk. Talán azért is imádkozik, hogy felfedezzük, hogyan esik egybe, hogyan simul össze a másik iránti szeretetünk és az önmagunk szeretete, ami a mi világunkban úgy tűnik, hogy szétválik, hogy vagy-vagy, hogy a "szeresd felebarátodat, mint önmagadat" parancs egyensúlyozást jelent. Pedig az Isten iránti szeretetben ez a két szeretet is egybe simul. Csakis az Istent szeretve és Rá hallgatva válik eggyé az önmagam szeretete a másik iránti szeretettel. Nem azáltal, hogy lemondok az egyikről vagy a másikról, hanem azáltal, hogy Isten az adott helyzetekben olyat kér, ami mindkettőnk javát szolgálja. Így teljesül be, amit Jézus mond: "hogy ők is egyek legyenek mibennünk" - a mi szeretetünkben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esmondta.blog.hu/api/trackback/id/tr138273620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása